مجموعه مطلب اختلالات مغز و اعصاب

 صرع یک اختلال در سیستم الکترونیکی مغز است ، آزاد شدن ناگهانی انرژی الکترونیکی انباشته شده در قسمتی از مغز ، منجز به علاعمی میشود که اصطلاحا به آن تشنج میگوییم . تکرار بیشتر از 2 بار این نوع حملات بنام بیماری صرع شناخته میشود .در حمله تشنج فرد دچار تغیرات ناگهانی در هشیاری و ایجاد حرکات لرزشی غیر طبیعی ، اختلال رفتاری یا حسی میشود که مدت کوتاهی ادامه یافته و بعد خاتمه می یابد.

علائم صرع چیست ؟

بر حسب وسعت آزاد شدن انرژی الکتریکی در مغز شدت علائم فرق میکند . در حالت شدید بیمار کاملا بیهوش شده بر زمین افتاده و دچار حرکات لرزشی شدید ، خروج کف از دهان ، بی اختیاری ادراری و گاز گرفتگی زبان میشود . در حالت خفیف تر بیمار حالت خیرگی ، عدم پاسخ به صحبتهای دیگران ، انجام کارهای تکراری ، یا حرف زدن های بی ربط ممکن است پیدا کند.

علل صرع چه چیزهایی هستند ؟

هر عاملی که ساختار فیزیکی مغز را بهم زده باشد میتواند به عنوان یک کانون تشنج عمل کند مثلا ، سابقه ضربه مغزی ، تومور مغزی ، سکته مغزی ، یا ناهنجاری های مادر زادی که اینها را معمولا در عکس MRI مغز به چشم میبینیم ،ولی اکثرا اختلالات شیمیایی و مولکولی در ساختار سلولی مغز است که باعث بی نظمی در هدایت الکتریکی بین سلول های مغز و تجمع غیر طبیعی انرژی الکتریکی و آزاد شدن ناگهانی آنها میشود .

مثلا کاهش قند خون ، داروها ، مواد سمی ، بیماریهای عفونی مغز و التهابی مغز ،تب بالا از جمله این علل میباشد.

تشخیص صرع چگونه است ؟

مهمترین روش شرح حال و معاینه بیمار توسط پزشک است .

در مرحله بعدی نوار مغزی و MRI به تشخیص بیماری کمک خواهد کرد. در نوار مغزی که یک روش راحت و بدون زحمت است ، امواج مغزی توسط یک دستگاه تقویت کننده ثبت شده و پزشک میتواند امواج غیر طبیعی را شناسایی کند . MRI برای تشخیص علتهایی که با آسیب به ساختار فیزیکی مغز باعث تشنج شده اند مانند تومور مغزی یا خونریزی مغزی کمک میکند .

عوارض بیماری صرع چیست ؟

خطر اصلی صرع در غیر قابل پیشبینی بودن حمله و آسیب هایی است که در حین حمله میتواند به بیمار در اثر سقوط از بلندی ، افتادن در آتش ، یا غرق شدن در حین شنا ، و یا تصادف اتوموبیل روی دهد . بنابراین این بیماران بایستی در انجام کارهای پرخطر محتاط باشند هرچند با درمان دارویی و نبود علائم برای حداقل 6 ماه بیماران میتوانند تمام کارهای روزمره خود را انجام دهند . مشکل دیگر مسائل اجتماعی و شغلی است که میتواند باعث انزوای بیماران و مشکل استقلال آنها شود که البته فرهنگ سازی در مورد این مسائل بسیار راه گشا میباشد.

درمان صرع چیست ؟

داروهای موثری برای کنترل بیماری صرع وجود دارد و اکثر بیماران با مصرف یک یا حداکثر دو دارو تحت کنترل کامل قرار میگیرند . بعد از 2 سال مصرف دارو و نبود حمله تشنج پزشک میتواند دارو را بطور تدریجی قطع کند که البته در 30% افراد ممکن است برگشت مجدد حمله وجود داشته باشد . برای بیمارانی که به دارو مقاوم هستند از روشهای جراحی یا تحریک عصب (واگ ، یکی از اعصاب داخل بدن ) استفاده میشود.

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Green_Sea Blue Green Purple

Body

Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction